Alle antwoorden op een rij

Heb je vragen over de cursussen, dagen, tijden prijzen of een andere vraag. Hier vind je de antwoorden op je vragen. Bekijk de informatie over de cursussen en kan je geen antwoord op jou vraag vinden ! Geen probleem. Bel of mail ons dan gerust.

 

Veel gestelde vragen

Kom gerust langs om een kijkje te nemen en vragen te stellen. Je krijgt een beter indruk van de cursussen door andere cursisten aan het werk te zien. Maak eerst een afspraak met ons, zodat je niet voor een gesloten deur staat.

We hebben verschillende cursussen en combinaties met allemaal andere prijzen. Hier vind je de prijzen van alle cursussen en combinaties

We hebben cursussen en naailessen op dinsdag ochtend van 10.00 uur tot 14.00 uur. Donderdag avond van 18.30 uur tot 22.30 uur. Vrijdag ochtend van 10.00 uur tot 14.00 uur en zaterdag middag van  12.00 uur tot 16.00 uur. Hier vind je alle informatie over dagen tijden en prijzen.

Nieuwe cursisten kunnen altijd instromen indien een les of cursus niet vol is. We geven begin data’s van cursussen en lessen aan op de foto op het homepagina en hier op agenda en prijzen.

De cursus die je kiest is afhankelijk van je budget, je doelen en wensen en de tijd die je beschikbaar hebt. Wil je zelf kleding leren maken, dan is de cursus naaien en of patroontekenen of naailes geschikt. Wil je naast het leren kleding maken ook advies en coaching over samples, collecties en  label opzetten. of gewoon een langer cursus traject, dan is de cursus modedesign of combinatie naaien patroonteken en modedesign voor jou geschikt

Wij zijn niet op de hoogte van alle soorten aangeboden cursussen en kunnen enkel afgaan op ons eigen aanbod.

Een cursus van bijvoorbeeld € 25 lijkt heel goedkoop, maar als je met 25 man tegelijk les hebt krijg je misschien niet zoveel begeleiding en als je na 5 jaar nog steeds naar cursus gaat, ben je qua tijd en geld niet zoveel goedkoper uit geweest. Kortom wat ga je wanneer uitvoeren. 

Onze cursisten waarderen het feit dat onze cursussen een begin, midden en eind hebben. We stellen bepaalde leerdoelen op voor een bepaalde tijdsbestek  en alle cursisten dienen aan het einde hun doelen behaald te hebben.

We werken met eigen opgemaakte stencils, videos en materiaal, welke met het modebeeld, stijl en tijd meegaan. We werken niet met boeken met oudbollige outfits, die niemand aan wilt.

Alle materiaal is inbegrepen. Je komt niet later te horen dat je apart voor je elastiek, knopjes, boekjes, koekjes, thee of andere materiaal hoeft te betalen.

Na de basis bepalen alle cursisten wat ze gaan maken. We stelen per project de juiste werkwijze en stappenplan op en werken vanuit daar verder. Cursisten leren snel zelfstandig te werken, projecten uit te voeren, problemen op te sporen en op te lossen. 

 

 

Voor zover wij kunnen bedenken zijn hier geen nadelen aan verbonden. Cursisten kunnen zelfstandiger aan de slag. Met onze online video cursussen kunnen cursisten thuis verder waar we in het atelier gebleven zijn. Voorbereidend werken en eindeloos oefenen en herhalen tot je bepaalde technieken beheerst. Kortom je hebt niet het gevoel dat je zonder je docenten niks of verder kan.

Onze cursus naaien, patroontekenen of de combinatie naaien en patroontekenen bestaan uit 12 lessen en duurt 3 maanden. De cursus modedesign duurt 6 maanden en bestaat uit 24 lessen.  Bij 2x per week les of meer worden de maanden minder en inhalen van gemiste of afgelaste lessen kunnen er 1 of meer weken erbij komen.

Ja, cursisten die dit willen kunnen na afronding van hun cursus een certificaat aanvragen.

Ja 1 keer per week les is afhankelijk van je wensen en doelen voldoende. Als het op de basis aankomt, moet je eenmaal veel herhalen en oefenen. Dit kan je tijdens de les doen, wat uiteindelijk meer tijd en geld kost. Of thuis met onze online video cursussen. Samen werken we aan een bepaalde techniek welke jij uitvoert en thuis met de video’s kan je dit zo vaak oefenen en herhalen als jij wilt. Dit kost jou geen verspilde essen aan oefen en herhalen.

Deelnemers hebben 1 x per week les en kiezen bij de inschrijving de voor jun meest geschikte cursus of les dag. Het is ook mogelijk om de cursus versneld te doen en 2 of 3 x per week naar de lessen te komen.

Als het qua budget en tijd mogelijk is, is het zeker aan te raden om de cursus naaien en patroontekenen te combineren. Leren kleding maken komt net als met alle nieuwe vaardigheden met een hoop vragen. Een groot deel van de antwoorden vind je in het patroontekenen gedeelte en andere antwoorden weer in het naaien gedeelte. De 2 overlappen elkaar en door met alle 2 geconfronteerd te worden valt het kwartje sneller.

Wil je liever privé-naailes of een advies of cursus op maat. Neem dan een privé cursus. De tijden zijn in overleg. Privé cursus kost € 400 voor een blok van 6 lessen van 2 uurtjes.

Al onze cursussen zijn inclusief alle benodigde materiaal. In het atelier hebben we naaimachines, fournituren en naaiaccessoires. Het is ook mogelijk om je eigen naaimachine mee te nemen.

Inhalen van gemiste lessen is altijd mogelijk op andere cursusdagen of als extra lessen die erbij worden geplakt. Voor de cursus naaien en patroontekenen is het mogelijk 3 gemiste lessen in te halen. Ga je op vakantie? Geef dit door.

Je kan direct instromen, of starten wanneer er nieuwe cursussen beginnen. Als er plek is kan je instromen en beginnen. Je komt niet in een groep waar iedereen alles al weet.  Onze cursussen zijn niet klassikaal, de groepen zijn klein en er is voldoende assistentie om nieuwe cursisten alle aandacht te geven. 

Indien je niet altijd op een vaste dag les wilt volgen, kan je contact met ons opnemen voor de mogelijkheden. om op verschillende dagen lessen te volgen. 

Wil je meer dan 1 keer per week les. Geen probleem. indien er plek is op je gewenste lesdag, dan kun je je cursus versnelt afronden.

Na inschrijven en betaling wordt je voor een cursus ingedeeld.  Tijdig inschrijven is daarom belangrijk VOL=VOL.

English speaking people are more than welcome to take part in our courses.  The sewing courses are in dutch, but we are able to guide and help our English speaking students as well. The curriculum will also be in english.

Heb je een groter budget dat door een werkgever, stichting of instantie wordt vergoed, dat is geen probleem. Voor elk budget stellen we een lesplan en offerte op voor goedkeuring. Het factuur kan door ons rechtstreeks worden verstuurd.

Wat je na afronding van een cursus kan is afhankelijk van je wensen, niveau, snelheid, cursusduur en tijd dat je eraan besteed. Elke cursist is anders, ons doel is om elke cursist weg te laten gaan met voldoende kennis om hun gekozen projecten te kunnen maken en hun doelen te bereiken.