Zelf kleding maken naaicursussen

Met onze cursus zelf kleding  maken naaicursussen leer je patroontekenen, naaitechnieken en kleding naaien. Hiervoor hebben wij de cursus naaien, patroontekenen, mode en design, naailessen en privé cursussen. De cursussen en naailessen zijn geschikt  voor starters en beginners zonder enige naai ervaring, maar ook voor meer ervaren deelnemers. Kleding maken als hobby, of om voor anderen kleding te ontwerpen en te maken. Alles kan met onze zelf kleding maken naaicursussen. Onze cursisten werken op eigen niveau en volgens een lesplan. De cursussen en naailessen zijn inclusief alle benodigde materiaal en gratis toegang tot onze online video cursussen.

Voor wie

We hebben voor alle cursisten met verschillende doelen een cursus op maat. Wil je kleding maken voor jezelf, anderen, kinderen, mannen, vrouwen onze aanbod, naaiatelier en naaimachines zijn op alles ingesteld. Onze groepen bestaan uit deelnemers tussen 18 en 60 jaar, vrouwen en mannen.

Je hebt geen doorsnee maat en wil mooie kleding passende kleding voor jezelf maken

Maatje meer

Je bent creatief, of zoekt een hobby. Je houdt van mooie kleding en wil dit zelf leren maken

Creatieveling

Je hebt wat genaaid en ben vastgelopen. Je kan wel hulp gebruiken on te leren mooi af te werken

Hulp nodig

Je loopt een tijdje rond met leuke ideeen voor een collectie of samples en wilt een begin maken

Ontwerper

Kies de cursus dat bij je wensen past

We hebben verschillende cursussen en naailessen die enkel of gecombineerd gevolgd kunnen worden. Kies de zelf kleding maken naaicursus dat bij jou past. We hebben van al deze cursussen  ook privé voor 1, maximaal 2 deelnemers. Wil je meer informatie over de privé cursus.

Cursus naaien of patroontekenen

3 maanden

 • Gevorderd en vergevorderd cursus mogelijk
 • Versneld mogelijk
 • Beginners en ervaren deelnemers
 • 2 uurtjes
 • 1, 2, of 3 betaaltermijnen

Cursus naaien + patroontekenen

3 maanden

 • Gevorderd en vergevorderd cursus mogelijk
 • Versneld mogelijk
 • Beginners en ervaren deelnemers
 • 4 uurtjes
 • 1, 2, of 3 betaaltermijnen

Naailessen/ naaitechnieken

Elke maand

 • Maandelijks opzegbaar
 • Beginners en ervaren deelnemers
 • 2 0f 4 uurtjes
 • Minimale afname 4 maanden
 • Patronen zelf meenemen

Cursus Modedesign

6 maanden

 • Verlenging tot 1 of 1,5 jaar mogelijk
 • Versneld 2x p/w mogelijk
 • 4 uurtjes of meer
 • Beginners en ervaren
 • 1, 2, 3, 4, 5  betaaltermijnen

Geen verborgen kosten

Geen achteraf betalingen voor materialen, boeken of andere benodigdheden voor de cursussen.

Leer snel en efficiënt naaien met een goede basis

Oefen, herhaal en leer waar en wanneer je wilt

Kleding leren maken hoeft niet eeuwig te duren

Ontwerp en maak kleding die jij wilt dragen

Online naaicursus

Cursus zelf kleding maken online. Bekijk, oefen en leer het lesstof op je eigen gemak en tempo thuis op de bank. Met Naaionline kan je als cursist overal en altijd en op je eigen tempo aan de slag. Op www.naaionline.com kan je je registreren om toegang te krijgen tot onze online naailessen content. 

Gallery

Elke dag wordt er een mooie project in het atelier afgerond. Te veel om hier allemaal ten toon te stellen. Hier zie je een kleine overzicht van wat onze cursisten maken. 

Ga naar onze Galery om meer foto’ te bekijken.

Veel gestelde vragen

Kom gerust langs om een kijkje te nemen en vragen te stellen. Je krijgt een beter indruk van de cursussen door andere cursisten aan het werk te zien. Maak eerst een afspraak met ons, zodat je niet voor een gesloten deur staat.

We hebben verschillende cursussen en combinaties met allemaal andere prijzen. Hier vind je de prijzen van alle cursussen en combinaties

We hebben cursussen en naailessen op dinsdag ochtend van 10.00 uur tot 14.00 uur. Donderdag avond van 18.30 uur tot 22.30 uur. Vrijdag ochtend van 10.00 uur tot 14.00 uur en zaterdag middag van  12.00 uur tot 16.00 uur. Hier vind je alle informatie over dagen tijden en prijzen.

Nieuwe cursisten kunnen altijd instromen indien een les of cursus niet vol is. We geven begin data’s van cursussen en lessen aan op de foto op het homepagina en hier op agenda en prijzen.

De cursus die je kiest is afhankelijk van je budget, je doelen en wensen en de tijd die je beschikbaar hebt. Wil je zelf kleding leren maken, dan is de cursus naaien en of patroontekenen of naailes geschikt. Wil je naast het leren kleding maken ook advies en coaching over samples, collecties en  label opzetten. of gewoon een langer cursus traject, dan is de cursus modedesign of combinatie naaien patroonteken en modedesign voor jou geschikt

Once cursus naaien, patroontekenen of de combinatie naaien en patroontekenen bestaan uit 12 lessen en duurt 3 maanden. De cursus modedesign duurt 6 maanden en bestaat uit 24 lessen.  Bij 2x per week les of meer worden de maanden minder en inhalen van gemiste of afgelaste lessen kunnen er 1 of meer weken erbij komen.

Deelnemers hebben 1 x per week les en kiezen bij de inschrijving de voor jun meest geschikte cursus of les dag. Het is ook mogelijk om de cursus versneld te doen en 2 of 3 x per week naar de lessen te komen.

Wil je liever privé-naailes of een advies of cursus op maat. Neem dan een privé cursus. De tijden zijn in overleg. Privé cursus kost € 400 voor een blok van 6 lessen van 2 uurtjes.

Al onze cursussen zijn inclusief alle benodigde materiaal. In het atelier hebben we naaimachines, fournituren en naaiaccessoires. Het is ook mogelijk om je eigen naaimachine mee te nemen.

Inhalen van gemiste lessen is altijd mogelijk op andere cursusdagen of als extra lessen die erbij worden geplakt. Voor de cursus naaien en patroontekenen is het mogelijk 3 gemiste lessen in te halen. Ga je op vakantie? Geef dit door.

Je kan direct instromen, of starten wanneer er nieuwe cursussen beginnen. Als er plek is kan je instromen en beginnen. Je komt niet in een groep waar iedereen alles al weet.  Onze cursussen zijn niet klassikaal, de groepen zijn klein en er is voldoende assistentie om nieuwe cursisten alle aandacht te geven. 

Indien je niet altijd op een vaste dag les wilt volgen, kan je contact met ons opnemen voor de mogelijkheden. om op verschillende dagen lessen te volgen. 

Wil je meer dan 1 keer per week les. Geen probleem. indien er plek is op je gewenste lesdag, dan kun je je cursus versnelt afronden.

Na inschrijven en betaling wordt je voor een cursus ingedeeld.  Tijdig inschrijven is daarom belangrijk VOL=VOL.

English speaking people are more than welcome to take part in our courses.  The sewing courses are in dutch, but we are able to guide and help our English speaking students as well. The curriculum will also be in english.

Heb je een groter budget dat door een werkgever, stichting of instantie wordt vergoed, dat is geen probleem. Voor elk budget stellen we een lesplan en offerte op voor goedkeuring. Het factuur kan door ons rechtstreeks worden verstuurd.

Wat je na afronding van een cursus kan is afhankelijk van je wensen, niveau, snelheid, cursusduur en tijd dat je eraan besteed. Elke cursist is anders, ons doel is om elke cursist weg te laten gaan met voldoende kennis om hun gekozen projecten te kunnen maken en hun doelen te bereiken.