Je bekijkt nu Kleding hacks

Kleding hacks

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Mode

Iedereen heeft het wel een keer gehad. In kauwgom gaan zitten, verf op je broek laten vallen of olievlekken op je broek omdat je zo fanatiek aan het koken was. Door deze hacks raak je nooit meer in de stress omdat je denkt dat het er niet uitgaat. 

Gele zweet vlekken in wit shirt weg halen

Na rond rennen ben je natuurlijk helemaal bezweten, je witte shirt heeft nu een hele gele vlek bij de oksels. Die vlekken zullen er niet meer uitgaan, maakt niet uit wat je probeert. Ik heb zelfs bleekmiddel erover gedaan net nadat die vlekken ontstaan waren, maar dit hielp ook niet. Maar er moet toch een oplossing voor zijn? En ja die is er ook.

Wat heb je nodig:

 • Baking soda
 • Scrub borstel of tandenborstel 
 • Afwasmiddel
 • Waterstof peroxide

Mix de één deel afwasmiddel en 2 delen waterstof peroxide in een kleine kom. Roeren om te combineren.

Breng het zeep- en peroxidemengsel op de vlek aan en strooi er een beetje bakpoeder over.

Gebruik een wasborstel of een oude tandenborstel om het mengsel met bakpoeder in de vezels van het shirt te verwerken. (Zorg ervoor dat u een gebied schoonmaakt dat iets groter is dan de eigenlijke vlek, zodat u het niet per ongeluk mist.)

Laat na het scrobben de kleding minstens een uur zitten en was vervolgens zoals je altijd je kleding wast. Wacht je langer dan een uur zeker geen probleem het effect blijft hetzelfde. Deze methode werkt ook op donkere shirts.

Pen van je kleding verwijderen

Je kinderen of jijzelf zullen vast wel eens een keer per ongeluk op kleding geschreven hebben, gelukkig hebben we daar nu een oplossing voor.

Gewapend met mijn flessen haarlak en handdesinfecterend middel heb ik de volgende ongelooflijk wetenschappelijke test opgezet. Ik sneed een meelzakdoek in een aantal verschillende stukken en schreef ze allebei met een van mijn favoriete gelrollerpennen.

Het enige wat je nodig hebt is:

 • Haarlak 
 • handdesinfecteergel 

Daarna bracht ik de oplosmiddelen aan, sproeide de haarlak rijkelijk op een vlek tot het volledig verzadigd was en masseerde het handdesinfecterend middel in de andere.

Ik liet de producten ongeveer 10 minuten in de vlekken weken en gooide ze toen in de was tijdens een normale wascyclus. Geen mopperen, geen gedoe.

Toen ik mijn met inkt bevlekte doeken uit de was trok, waren ze helemaal schoon. Er was geen enkele hint over van de penkrabbels waar ze ooit in waren verwerkt. Toegegeven, het waren relatief milde inktvlekken, maar ik ben er zeker van dat het proces ook zou werken voor grotere, ernstigere vlekken. (Voor een grote vlek zou ik waarschijnlijk de haarspray of het handdesinfecterend middel langer in de stof laten weken en daarna het item een uur of twee weken in warm water weken voordat ik het was.)

Natuurlijke vlekken verwijderen uit lichtgewassen kleding

Wat heb je nodig:

 • Afwasmiddel
 • Waterstofperoxide
 • Baking soda
 • Een oude tandenborstel

Doe een kleine hoeveelheid Afwasmiddel-vloeistof op de vlek. Voor een kleine vlek doe je een paar druppels.

Strooi er een dunne laag baking soda bovenop.

Neem je tandenborstel en scrub!

Als het te vloeibaar is, voeg dan een beetje meer baking soda toe, het is te dik, voeg een beetje meer waterstofperoxide toe. U wilt een mooie pasta.

Toen het uit de was kwam, was het vet verdwenen en waren de broeken nog steeds de mooie koraalkleur waar ik aanvankelijk verliefd op was geworden! Nu was alles wat ze nodig hadden een goede indruk.

Verfvlekken verwijderen

Per ongeluk je goede broek aan getrokken tijdens het verven en dan ook net nog verf erop laten vallen? Je zal maar net die pech hebben dat je hele broek onder zit. Op het internet staan zoveel hacks met als de verf nog nat is, maar geen 1 met al jaren gedroogd verf. Met 2 simpele producten krijg je zelf gedroogde verf vlekken eruit.

Wat heb je nodig:

 • Haarlak
 • Tandenborstel

Spuit de haarlak op de vlekken van de verf, zorg ervoor dat het goed nat is. En laat het even een paar minuten intrekken. Na die paar minuten kan je met de tandenborstel het proberen te scrubben waardoor de verf los begint te laten.

Sommige verfvlekken vallen er gelijk vanaf en andere blijven wat steviger vast zitten, in dit geval spuit u er gewoon weer haarlak op en wacht u weer een paar minuten en dan gaat u voorzichtig scrubben. Soms blijven de verfvlekken moeilijk doen maar uiteindelijk komen ze los en lijkt u broek weer helemaal nieuw.

Kauwgom verwijderen

Iedereen heeft het wel een keer gehad, kauwgom op je kleding of in je haar. Gelukkig hebben wij 6 manieren gevonden om dit te verwijderen.

Pindakaas:

de trucs met pindakaas is al redelijk bekend. Smeer een dikke laag pindakaas over de kauwgom heen en laat dit een tijdje (weken) liggen. Je zult zien dat je het daarna dan als een papiertje van je broek kan vegen doordat het korrelig is geworden door de pindakaas. Of was het kledingstuk met een dikke laag pindakaas op 30/40 graden, dan komt het er weer helemaal kauwgomloos uit. Als je geen pindakaas in huis hebt kun je ook boter gebruiken.

Leg het kledingstuk in de vriezer:

Kauwgom op je kleding kun je ook heel gemakkelijk in de vriezer leggen waardoor het hard wordt. Zodra het hard genoeg is kun je het met een mesje eraf halen.

Zak met ijsblokjes:

Het tapijt en meubels kun je natuurlijk niet in de vriezer leggen maar ook op deze kun je natuurlijk kauwgom laten vallen. Gelukkig kunnen we toch de vriezer een beetje naar je tapijt brengen. Neem een zak met ijsklontjes en lig die een tijdje op de kauwgom waardoor die hard wordt en je hem zo met een mesje kan weg halen.

Stickerverwijderaar:

Voor wie kinderen in huis heeft is het altijd handig om stickerverdwijderaar in huis te hebben. Net als in aceton zit er een stofje in dat het plakspul van stickers laat oplossen. En het werkt ook erg goed tegen kauwgomplekken.

Met een strijkijzer:

Leg je kledingstuk op een stukje karton, zodat de kauwgom zich tussen de stof en het karton verbindt. Pak de strijkbout en met de middelste stand op de plek waar de kauwgom zit. Die verplaats zich dan van het kledingstuk naar het karton. Blijf strijken totdat alle kauwgom op het karton zit. Doe het kledingstuk daarna in de wasmachine.

Haarspray:

Spuit een beetje haarlak op de kauwgomvlek en zodra de kauwgom hard is hun je hem er zo aftrekken.