Je bekijkt nu Naaitips & trucs

Naaitips & trucs

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mode

Op het internet kun je voor bijna alles een oplossingen vinden. Vaak zijn deze oplossingen zo simpel terwijl je er zelf nooit aan gedacht heb. Tijdens het naaien kom je ook problemen tegen. In deze blog gaat het Mobiele Atelier je helpen om het naaien veel gemakkelijker te maken met naaitips & trucs die je kunt gebruiken bij al je naaiwerk! Of je nu nieuw bent met naaien of hier al jaren ervaring mee hebt. Hier zijn naaitips en trucs voor iedereen.

Tip 1 - Makkelijk een naadtoeslag toevoegen met potloden

Vele patronen worden niet geleverd met naadtoeslagen. Zelf kun je een naadtoeslag tekenen met behulp van een liniaal. Vooral rond de bochten kan dit een lastige uitdaging zijn. Bespaar jezelf moeite en gebruik in plaats van de liniaal, 2 potloden die je aan elkaar vast maakt met bijvoorbeeld een elastiekje of plakband. Hiermee wordt er direct een tweede lijn getrokken. Gebruik het liefst een mechanisch potlood. Deze potlood heeft een fijne punt en is daarom nauwkeuriger. (Vergeet niet de afstand op te meten om deze te gebruiken tijdens het naaiproces.)

Tip 2 - Schuif een pin in het knoopsgat!

Gebeurd het jou ook wel eens als je klaar bent met naaien dat je erachter komt dat je het knoopsgat heb genaaid? Hier een simpele hack om dit te voorkomen. Het enige wat je hoeft te doen is een pin over het einde van het knoopsgat schuiven. Deze pin stopt je als je te ver gaat.

Tip 3 - Snel prachtige ruches maken met haakdraad.

Met een stukje haakdraad kun je makkelijk en op een snelle manier prachtige ruches maken. Leg de haakdraad langs de naadtoeslag van de stof en naai met een zigzagsteek eroverheen.  Trek daarna voorzichtig aan de haakdraad om de stof te verzamelen.

Tip 4 - Geld besparen op je draad?

Gebruik grotere lock garen, die je voor de lockmachine gebruikt, in plaats van de kleine garen. Dit is makkelijk te gebruiken bij elke naaimachine. Doe dit door er gewoon een mok bij te pakken of een beter idee is om een draadstandaard te gebruiken.

Tip 5 - Elastieken organiseren met papierklemmen

Nu komen we bij een hack om je te helpen je naaibenodigdheden te organiseren. Gooi je elastiekjes niet zomaar in een lade! Als je elastiekjes verstrikt en in de war raken haat je jezelf dat je het niet heb opgeruimd. Doe er een simpele papierklemmen (bindmiddel clip) op om dit probleem op te lossen. Hierdoor blijft het elastiekje in elkaar en kun je het de volgende direct pakken en gebruiken. De papierklemmen zijn niet duur en op verschillende plekken verkrijgbaar (Bruna, Bol.com, AliExpress en meer).

Tip 6 - Je naadtoeslag rechthouden met plakband of washi-tape.

Op een eenvoudige manier zorgen dat je naadtoeslag recht blijft? Plak wat plakband of washi-tape op de naaimachine in een rechte lijn. Door deze lijn te volgen blijft je naadtoeslag ook recht. Nog een andere manier om dit te doen is door een rubbere elastiek om de voet van de machine te plaatsen.

Handige links naar Sewing Hacks

Sewing hack om knopen met de hand te naaien: Knopen

De 7 verschillende manieren waarop je een ruffle kunt naaien voor uw volgende project! Ruffle

Knopen naaien met uw naaimachine? Knopen naaien