Je bekijkt nu Tips en advies goede naaimachine kopen

Tips en advies goede naaimachine kopen

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Mode

Tips en advies goede naaimachine kopen

Een naaimachine kiezen is niet makkelijk.  Graag helpen wij u met het kiezen van de juiste naaimachine. Met onze Tips en advies goede naaimachine kopen hopen wij u tot die keuze te komen, loodsen wij u door een aantal stappen. Zo bepaal je welke naaimachine het beste bij u past. Dan hoeft u niet meer dan nodig uit te geven voor een goede naaimachine die doet wat u ervan verlangt. Welke naaimachine en waar kan u een goede naaimachine koopt is afhankelijk van uw budget. Wij raden aan geen nieuwe naaimachine van €100,- of minder bij de Blokker of het Kruidvat te kopen. Deze zullen het in het begin prima doen, maar gaan niet lang mee. Ook zal je je na een tijdje storen aan het harde geluid dat ze maken en het trillen. De meeste van deze naaimachines ‘wandelen’ letterlijk de tafel af tijdens het naaien.Bij dit soort naaimachines is de spanning vaak een ramp en kan je ze niet goed onderhouden.

Deze top 5 is niet gebaseerd op sponsoring of reclame. Het berust puur op onze mening, voorkeur en prijs en kwaliteit verhouding. Prijzen kunnen per site verschillen, dus kijk op verschillende sites voor aanschaf. Er komen steeds nieuwe en wellicht beter naaimachines op de markt, waardoor onze lijst wellicht niet meer goed aansluit op het beste aanbod. Gebruik de tips en advies hier opgesomd een goede naaimachine voor jouw situatie te vinden.

Wilt u elektronisch of mechanisch naaien?

Een mechanische naaimachine is de “ouderwetse” naaimachine. Dat wil zeggen dat u de steken en andere functies handmatig moet instellen. Onder mechanische naaimachines vind je vaak de instapmodellen. Een elektronische naaimachine is wat makkelijker in gebruik dan een mechanische naaimachine. De elektronische naaimachine is computergestuurd. Na de keuze voor een steek worden de lengte en breedte van de steek automatisch ingesteld. Zo heb je met één druk op de knop de juiste steek. Houdt er wel rekening mee dat een elektronische naaimachine wat prijziger is, ook met reparaties van de naaimachine.

Met wat voor materialen wilt u gaan naaien?

Als u met stevige materialen gaat werken zoals denim of leer, heeft u een krachtige motor nodig. Voor het naaien van meerdere lagen stof of stevige materialen zoals denim of leer heb je een krachtige motor nodig. Een naaimachine met een DC-motor is krachtiger dan een naaimachine met AC-motor. Naaimachines met DC-motor wegen echter wel wat zwaarder. Bekijk daarbij ook het vermogen van de naaimachine. Hoe meer vermogen de naaimachine heeft, hoe krachtiger de machine is.

Welke accessoires heb je nodig?

Naast de bovenstaande topics, zijn er nog een aantal zaken waar je op kunt letten. Je naaimachine is niet compleet zonder naaigaren, naaispoelen en stofscharen. Als je wat meer technieken wilt toepassen, kunt u bekijken welk naaivoetje bij de naaimachine past. Er zijn verschillende soorten voetjes zoals quiltvoet of blindzoomvoet. Wat ook handig is, is een naaidoos waarin je al je accessoires kunt opbergen. Klik hier voor meer informatie over naaibenodigdheden.

Steken

Voor het kiezen van de accessoires en benodigde functies is het belangrijk om de basisbeginselen van een naaimachine te kennen. Een stiksteek, zigzagsteek en stretchsteek kunnen bijvoorbeeld de basisfuncties vormen. Maar een soms kan een knoopsgatsteek ook als basis gezien worden. Dit is afhankelijk van de ervaring en kennis van de gebruiker. Borduursteek

Een borduursteek wordt vaak als luxesteek gezien. Deze steek wordt vooral gebruikt ter versiering en daarom als een extra middel gezien. 

Steeklengte

Er zijn veel naaimachines met een apart regelaar om de steeklengte in te stellen, Er zijn ook naaimachines die dit niet hebben. Zelf ervaar ik het als een nadeel wanneer ik de steeklengte niet zelf kan instellen. Ik gebruik de steeklengte regelaar voor verschillende technieken en ervaar het als een gemis wanneer ik de steeklengte niet kan aanpassen.

Tweedehands of occasion naaimachine

Het is ook mogelijk om een tweedehands naaimachine aan te schaffen. Deze vind je zowel online als in de naaimachine winkels. Let bij het kopen van een occasion naaimachine op het volgende.

 • De naaimachine moet niet te oud. Als de naaimachine zo oud is dat er onderdelen ontbreken of afvallen, dan is dit over het algemeen veel te oud.
 • De handleiding is online of elders te verkrijgen 
 • Probeer de naaimachine altijd even uit
 • Koop een tweedehands naaimachine altijd van een goed naaimachine merk als PFAFF, Singer, Bernina of Leeuwenstein.
 • Kijk hoe het zit met garantie en terugbrengen
 • Is de naaimachine goed onderhouden
 • Kan je met de naaimachine overweg. Geen ingewikkelde instelingen voor steken.

Tips

 1. Kies een naaimachine met een vrije-handpositie.
 2. Kijk naar de beschikbare accessoires bij aanschaf.
 3. Gooi de naald weg als hij bot, krom is of na ongeveer 3 uur naaien.
 4. Overweeg een naaldstop.
 5. Kies de juiste naald bij de stof die u gaat naaien.
 6. Kies een naaimachine met een apart regelbaar steeklengte

Het is echter belangrijk dat je de machine gebruikt, waarvoor deze bedoeld is! Dat betekent dat je niet van de goedkoopste naaimachine in het assortiment moet verwachten dat hij de meest ingewikkelde naaiklussen aankan. Net zo goed dat de duurste naaimachine niet bedoeld is om alleen maar een lusje aan een theedoek te naaien. Hier geven wij jullie een top 5 naaimachines plus een aantal tips en adviezen!  Deze top 5 is niet gebaseerd op sponsoring of reclame. Het berust puur op onze mening, voorkeur en prijs en kwaliteit verhouding. Prijzen kunnen per site verschillen, dus kijk op verschillende sites voor aanschaf. Er komen steeds nieuwe en wellicht beter naaimachines op de markt, waardoor onze lijst wellicht niet meer goed aansluit op het beste aanbod. Gebruik de tips en advies hier opgesomd een goede naaimachine voor jouw situatie te vinden.

Singer Brilliance 6180    Prijs: vanaf € 149,-

De Singer brilliance F6180 is verkrijgbaar bij de volgende winkels:

De Singer Brilliance F6180 is een elektronische naaimachine, die makkelijk te gebruiken is. Zo heeft hij 58 decoratieve steken, 8 stretchsteken, 8 basissteken en 6 automatische 1-faseknoopsgaten. En deze naaimachine heeft maar liefst 80 geprogrammeerde steekpatronen, een ‘Heavy Duty’-frame, LCD-scherm en aanschuiftafel.

Deze naaimachine in veel verschillende prijzen te vinden, als u kijkt op de Singer site zelf ziet u ze voor  € 439,-. De naaimachines zijn veel goedkoper te krijgen en voor precies dezelfde kwaliteit. Dit is ook waarom deze naaimachine op nummer 1 staat: hij is goedkoop en van enorm goede kwaliteit. Omdat deze naaimachines in verschillende prijzen te koop is moet u goed kijken op welke site u zit. De hierboven staande site`s zijn de goedkoopste, neem daar dan ook zeker even een kijkje.

Tip: lees reviews!!!! Niet alleen bij deze naaimachine maar ook bij alle andere naaimachines.

Singer Heavy Duty    Prijs: € 299,-

Top 5 naaimachines
top 5 naaimachines

De Singer heavy duty is verkrijgbaar bij de volgende winkels:

De naam heavy duty doet vermoeden dat het om een zwaar en stug apparaat gaat, maar het tegendeel is waar. Zoals de naam al zegt, geschikt is voor de zwaardere naaiklussen. De 1100 steken per minuut gaan snel, soepel en precies. Het gebruik is erg gemakkelijk. De metalen behuizing en het stalen naaioppervlak naait de machine door iedere stof. Hoe dik en stug deze ook is.

Deze naaimachine heeft een vrije arm waardoor je er ook kokervormige stukken als broekspijpen en mouwen mee kunt naaien. Met behulp van de draaiknoppen stel je eenvoudig in welke steek je hiervoor wilt gebruiken. Deze naaimachine beschikt over een accessoire box zodat je al je benodigdheden altijd bij de hand hebt. Met het meegeleverde voetpedaal bedien je de naaimachine. Handig, omdat je zo allebei je handen vrij hebt om de stof te begeleiden.

Toyota Jeans c70  Prijs: € 149,-

brother cs10
top 5 naaimachines

De Brother cs10 is verkrijgbaar bij de volgende winkels:

De Brother CS10  is een elektronische naaimachine van vele gemakken voorzien. Zo heeft hij 40 voorgeprogrammeerde steken en knoopsgaten, waardoor je snel aan de slag kunt met jouw creatieve uitspattingen. 

Verder is de CS10 uitgerust met het Quick Set Systeem. Nadat u een vol spoeltje in het spoelhuis geplaatst heeft, kunt u direct beginnen met naaien. Wanneer u de voetpedaal loslaat, stopt de machine automatisch als de naald in de stof steekt. Super handig! Dankzij de automatische naaldstop kunt u er echter ook voor kiezen om in te stellen dat de naald bovenaan stopt. Een ander handigheidje van deze machine is dat u permanent achteruit kunt naaien met één simpele knop. 

Toyota Jeans c70  Prijs: € 149,-

De Toyota Jeans c70 is verkrijgbaar bij de volgende winkels:

De Toyota JEANS17C is een ideale naaimachine voor het naaien van dikke, stugge stoffen. De 17 automatische steken, waaronder stretchsteken, overlocksteken en de meegeleverde naalden kunnen de stevige stoffen prima aan. Ga je mouwen of broekspijpen naaien? Gebruik dan de vrije arm. Zo heb je meer werkruimte en stik je ze niet per ongeluk dicht. Ook voor het vastzetten van knopen en ritsen heeft deze naaimachine fijne functies. Ook vind je handige accessoires in de accessoirebox.

Singer 1507  Prijs: vanaf € 100,-

singer smart 1507

De Singer 1507 is verkrijgbaar bij de volgende winkels:

De Singer 1507 is een kwalitatief betrouwbare  naaimachine. De naaimachine is eenvoudig te bedienen en beschikt over een groot aanbod aan steken.  En vooral handige extra’s om comfortabel te kunnen werken. 

Singer Curvy 8770  Prijs: vanaf € 426,-

Singer curvy

De Singer 1507 is verkrijgbaar bij de volgende winkels:

Nieuw en nu al razend gewilt!

Met deze elegant vormgegeven naaimachine beschikt u over eindeloze mogelijkheden. Met 225 naaiprogramma’s, inclusief alfabet en getallen, kunt u uw naaiprojecten perfect personaliseren. Deze machine combineert de vele opties met een groot gebruiksgemak.

Met één druk op de knop selecteert u de juiste steek met de optimale steeklengte, steekbreedte, naaivoetdruk en bovendraadspanning. U krijgt een duidelijke handleiding met alle steken en hoe u die het best kunt gebruiken.